Video Marketing

Posted by on okt 9, 2014 in Geen categorie | No Comments

Video Marketing

Video marketing is een nieuwe trend binnen een succesvolle marketing strategie. Video marketing brengt een hoop voordelen met zich mee, I AM5 videomarketing benoemt de top 5.
1) Video doet meer. Een hele lap met tekst en informatie lezen wordt al snel saai. De meeste mensen zullen om deze reden dus ook niet de hele tekst lezen. Mensen worden veel liever vermaakt en kijken dus sneller een video op een website dan dat ze een stuk tekst lezen. Marketing video’s kunnen een product helemaal tot leven brengen, de consument alles leren over het product én ze vermaken, allemaal tegelijk.

Een video activeert een emotionele trigger, wat een stuk tekst niet zou doen. Dit kan altijd leiden tot de keuze om het product aan te schaffen.

2) Marketing video’s kunnen altijd en overal gedownload worden en kunnen vanaf elke pc en smart Phone met internet verbinding bekeken worden. Ze zijn makkelijk toegankelijk en fleuren uw website helemaal op.
3) Betaalbaar. Video marketing wordt steeds populairder en daardoor ook steeds betaalbaarder. Voor een scherpe prijs heb je al een prachtig product, bedrijf of instructie video in HD kwaliteit.
4) Meer bezoekers. Statistieken tonen aan dat video’s zorgen voor 55% meer bezoekers op de website en 18% meer telefoontjes. Meer dan 40% van de mensen kijken wekelijks online video’s, en meer dan 70% maandelijks.
5) Hogere ranking in de Google zoekmachine. Video’s zijn een geweldige manier om het zoeken te optimaliseren. Door simpele sleutelwoorden en zinnen die een geïnteresseerde consument in zou typen, toe te voegen aan de beschrijving van de video, kun je al snel hoger in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Youtube komen te staan.

Leave a Reply